Uwielbiam piwo. To napój bogów. Ma wiele zalet, ale trzeba go używać z umiarem - bo rośnie bebzun :) Piję piwo od wielu lat, próbuję wyrobów lokalnych, zagranicznych - testuję wszystko, co wpadnie mi w ręce. Na tej stronie będę opisywał swoje wrażenia, ale i wrzucał różności z krainy chmielu.
poniedziałek, 26 maja 2014
MAĆKOWE PIWO MIODOWE
PRODUCENT: Maćkowe, Bystra
TYP: miodowe
EXTRAKT: 12,1%
VOLTAŻ: 6,0%
KOLOR: bursztyn
PIANA: grube ziarna, choć piana mało obfita
SMAK: Pachnie bardziej słodem, niż miodem, ale na pewno całkiem cukierkowo. W smaku nadspodziewanie lekkie, miód nie jest przytłaczający, ale czuć go wystarczająco wyraźnie. Orzeźwiający.
OGÓLNE WRAŻENIE: Maćkowe? Kurde, brzmi zagrodą, znaczy chyba realnie niezłe, bo swojsko prawdziwe. Ale za Maćkowym z Bystrej stoi browar Sulimar, odpowiedzialny m.in. za Miodowy Trybunał, który swoją drogą, całkiem mi się podoba. Maćkowe jest nieco inne, trochę bardziej wodniste, ale spokojnie daje radę.
KUFELKI: 7\10
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz