niedziela, 13 listopada 2016

DUBBEL CIESZYŃSKI





PRODUCENT: Browar Królewski, Cieszyn
TYP: dubbel
EXTRAKT: 18,0%
VOLTAŻ: 8,5%
KOLOR: brunatny, nieco mętny
PIANA: średnie ziarna, średniej wielkości, za to szybko opadają, redukując się do wianuszka
SMAK: Pachnie... gumą do żucia. W smaku dominują drożdże, pszenica i goryczka, nieco później wchodzi karmel i może trochę owoców.  
OGÓLNE WRAŻENIE: Zwycięzca Birofilii z zeszłego roku doczekał się wydania oficjalnego. Przyznam, że jak na piwo z koncernu, jest to bardzo porządny produkt. Jak łatwo się było domyśleć, produkuje się go w Cieszynie, gdzie Żywiec oddaje wszelkie ciekawe i mało komercyjne piwa. I fajnie. Lubię.    

KUFELKI: 8\10

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz