Uwielbiam piwo. To napój bogów. Ma wiele zalet, ale trzeba go używać z umiarem - bo rośnie bebzun :) Piję piwo od wielu lat, próbuję wyrobów lokalnych, zagranicznych - testuję wszystko, co wpadnie mi w ręce. Na tej stronie będę opisywał swoje wrażenia, ale i wrzucał różności z krainy chmielu.
niedziela, 13 listopada 2016
DUBBEL CIESZYŃSKI
PRODUCENT: Browar Królewski, Cieszyn
TYP: dubbel
EXTRAKT: 18,0%
VOLTAŻ: 8,5%
KOLOR: brunatny, nieco mętny
PIANA: średnie ziarna, średniej wielkości, za to szybko opadają, redukując się do wianuszka
SMAK: Pachnie... gumą do żucia. W smaku dominują drożdże, pszenica i goryczka, nieco później wchodzi karmel i może trochę owoców.
OGÓLNE WRAŻENIE: Zwycięzca Birofilii z zeszłego roku doczekał się wydania oficjalnego. Przyznam, że jak na piwo z koncernu, jest to bardzo porządny produkt. Jak łatwo się było domyśleć, produkuje się go w Cieszynie, gdzie Żywiec oddaje wszelkie ciekawe i mało komercyjne piwa. I fajnie. Lubię.
KUFELKI: 8\10
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz