Uwielbiam piwo. To napój bogów. Ma wiele zalet, ale trzeba go używać z umiarem - bo rośnie bebzun :) Piję piwo od wielu lat, próbuję wyrobów lokalnych, zagranicznych - testuję wszystko, co wpadnie mi w ręce. Na tej stronie będę opisywał swoje wrażenia, ale i wrzucał różności z krainy chmielu.
sobota, 10 stycznia 2015
PIETRA BIERE AMBREE
PRODUCENT: Brasserie Pietra, Furiani, Francja
TYP: cholera wie, co to
EXTRAKT: 14,0%
VOLTAŻ: 6,0%
KOLOR: bursztyn
PIANA: bardzo obfita, tworzy wielką czapę i opada powoli
SMAK: Pachnie słodem, podszytym mocą alkoholu. W smaku alkoholu nie czuć, ale jest obecny słód i karmelowy posmak, a specyficznego klimatu dodaje mączka kasztanowa - ciężko trochę to zdefiniować.
OGÓLNE WRAŻENIE: Korsykańskie piwo jest inne niż pozostałe. Raz, że ma w składzie i drożdże i tę mączkę kasztanową, dwa że ma większą moc niż zwyczajne francuskie lagery. To dość niecodzienne piwo, ale bardzo mi smakuje i gdyby nie cena i marna dostępność w kraju, kupowałbym je dużo częściej. Bardzo udany produkt.
KUFELKI: 9\10
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz