Uwielbiam piwo. To napój bogów. Ma wiele zalet, ale trzeba go używać z umiarem - bo rośnie bebzun :) Piję piwo od wielu lat, próbuję wyrobów lokalnych, zagranicznych - testuję wszystko, co wpadnie mi w ręce. Na tej stronie będę opisywał swoje wrażenia, ale i wrzucał różności z krainy chmielu.
czwartek, 4 lutego 2016
COLOMBA
PRODUCENT: Brasserie Pietra, Furiani, Francja
TYP: pszeniczne
EXTRAKT: 13,0%
VOLTAŻ: 5,0%
KOLOR: mleczno-żółty
PIANA: obfita, o średnich ziarnach. Gęsta, opada dość szybko.
SMAK: Pachnie trochę jak zupa jarzynowa. W smaku jest bardzo specyficzne. Brak tu goryczki, za to czuć pełną gamę ziół. Nieco mdłe.
OGÓLNE WRAŻENIE: Piwa z Korsyki są wybitnie szczególne. Nie znaczy to, że mi smakują, bo co kupię, to dziwaczniejsze. Colomba pszeniczna ma w sobie bardzo unikalną recepturę drożdży, ziół, a nawet makii - to wszystko powoduje, że piwo mniej smakuje piwem, a bardziej jakimś ziołowo-warzywnym napojem. Da się to pić, czemu nie, jednak nie powiem, żeby sprawiło mi to szczególną przyjemność. Przekombinowane.
KUFELKI: 5\10
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz